Maistas – charakterio išdavikas
Žmogaus charakterio savybes lemia net maistas. Jei iš raciono dings mėgstamiausias produktas, charakteris gali visiškai pasikeisti. Saldumynų mėgėjai. Saldumynus mėgsta kaprizingos ir infantilios, nuolatinio aplinkinių ir artimųjų dėmesio reikalaujančios asmenybės. Jei saldumynus mėgstantys žmonės dar renkasi, kad jie būtų riebūs (grietininiai ledai, pyragaičiai, tortai su riebiu kremu), tai dar aiškiau parodo, jog tokiai asmenybei labai trūksta artimųjų, aplinkinių žmonių dėmesio, švelnumo ir meilės. Taip pasaldinti savo gyvenimą ypač mėgsta vieniši žmonės. Saldumynai jiems tarsi kompensuoja žmogiškos šilumos stoką. Jei tokios asmenybės kasdien plakasi grietinėlės putėsius, galima numanyti, kad artinasi tikra depresija. Tačiau saldumynai nėra vienodi. Jei, pavyzdžiui, žmogus mėgsta džiovintus vaisius, figas, cukatas, iš vaisių sirupo pagamintus rytietiškus saldumynus, tai jį charakterizuoja kaip linksmą, nerūpestingą, nuolaidų, lengvai bendraujantį žmogų. Prieskonių asortimente tokio tipo asmenybės pirmenybę teikia cinamonui. Rūgštus tironas. Silkė, rauginti kopūstai, agurkai, rūgštūs barščiai, rūgpienis – gausiai ir dažnai valgomi šie produktai paliudys, kad žmogus tikrų tikriausias tironas. Tokia išvada – ne atsitiktinė. Ją patvirtina daug istorinių asmenybių gyvenimų, charakterių savybių. Pavyzdžiui, Stalinas nė dienos negalėjo gyventi be sauso vyno ir citrinų, kurias valgydavo ne skiltelėmis, o rydavo dideliais gabalais net nesiraukydamas.