Kaip pradėti savo verslą šiandien?

Kelios mintys apie savo verslo pradžią…..

Visų pirma, jeigu Jūsų mintyse sukasi tokios mintys:

Aš negaliu pradėti savo verslo, nes:

Straipsniai 1 reklama

Neturiu pažinčių,

Neturiu pradžiai pinigų,

Valstybė verslininkus apiplėšinėja,

Nežinau, ką būtų galima pradėti,

Mano bobutė, sako, kad verslas rizikinga…

Trumpai tariant šios mintys reiškia – “Aš per daug tingus, kad pradėčiau savo verslą, bet noriu jaustis gerai, todėl prigalvoju daug priežasčių, kodel negaliu pradėti verslo”.

Ir turime Jums prastų naujienų, greičiausiai ir liksite samdomu darbuotoju, bent jau kol nesugebėsite, pakeisti minčių bent jau tokia kryptim:

– Kaip gauti pinigų

– Kaip sumažinti išlaidas pradedant

– Kas man galėtų patarti

– Kas man galėtų padėti, ir kuom aš jam galėčiau padėti

– Gal kas turi gerą verslo idėją ir neturi noro ją įgyvendinti.

Apie gerąsias fėjas ir labai gerus nykštukus

Kai pradėsite verslą, arba ieškosite patarimų kaip jį pradėti, visada atsiras “gero linkinčių” žmonių. Kurie jums paaiškins, kad pradėti negalite, nes tam reikia daug pinigų, Jūsų pasirinkta niša visai nepelninga, kad Jūsų planas turi daug skylių, kad Jūs neturit patirties, kad šiam verslui pradėti reikia bent 5 metų profesionalo patirties ir t.t. Paprastai tokie žmonės patys būna nieko neįkūrę ir nieko negali įkurti, nes jų mintys sukasi tik apie tai kodėl neįmanoma. Jie apsimeta, kad “nori Jums gero”, bet iš tikrųjų vagia mūsų svajones. Jei iš pradžių įkursite verslą, truputi netaip, bus galima pasitaisyti ir jį patobulinti. Tačiau, jei klausysite “gerųjų nykštukų”, tai ir Jūsų gyvenimas bus toks kaip jų, kuriame tiesiog neįmanoma turėti savo verslo. Galų gale bankrotas irgi nėra blogai, jei tai buvo apmastyta rizika. Tarkim pradedant verslą reikia apie 10 000 lt. Jeigu kažkas neišeis išparduosit inventorių ir busite praradęs kokius 3000 Lt. Nėra tokia baisi suma, beto netgi bankrutuodamas įgauni patirties. Vidutiniškai milijonieriai bankrutavo apie 3 kartus pries uždirbdami milijoną.

Jau turiu verslo planą ir man reikia maždaug 200 000 litų pradėti verslą….

Dažniausiai niekas neduoda tokiu sumų pradedantiems verslininkams. Kodėl? Todėl, kad jie dar neturi patirties. Todėl, kad jų pasamonė sukasi taip: “turiu išleisti pinigų, tam, kad uždirbčiau pinigų”.

Pradedant pirmą verslą reiktų pradėti nuo labai mažų investicijų. Bankroto atveju mažai prarasit, patirties daug įgausite. Kai gerai apgalvosite, surasite būdus kaip sumažinti reikalingą pradinį kapitalą. Pradžioje bus svarbus kiekvienas litas. Žinoma, verslininkai naujus verslus startuoja su dideliais pinigais, ir jų verslai greitai užauga, bet šis kelias netinka pradedantiesiems, nes tai juos nuves labai greitai i bankrotą.

Pora idėjų, kaip sumažinti pradinį kapitalą:

Galite neįkurti firmos, atsiskaitymus galite imti su verslo liudijimu, autorinėm sutartim ir t.t.

Jūsų ofisas pradžioje gali būti vieta, kur Jūs gyvenate, su klientais susitikti galite važiuoti i jų ofisą.

Kai kas gal patartų, kad tarkim kažkokiam darbui atlikti samdyti galite moksleivius, studentus, žmones, kad jie padarytų Jums darba vakare, po savo pagrindinio darbo.

Naudokitės partneriais – ta prasme nesamdykit vaituotojo + mašinos, geriau samdykit krovinių pervežimo firmą.

Nuomuokite įrangą.

Darykite barterinius mainus.

Imkite iš klientų avansą, kuriuo finansuosite užsakymo įvykdymą.

Komponentai

Kai užsiimat verslu, kartais neturite Jums reikalingų finansų, rekomendacijų, kontaktų ar energijos. Tada surandate žmones, kurie turi tai ko Jums reikia. Kartais su jais galite dalintis pelnu, kartais užmokėti pinigais, kartais, Jūs jiems suteikiate savo paslaugas nemokamai.

Mūsų manymu svarbios verslininko savybės:

Lankstumas. Kai tik pradedate, būkit pasiruošę dėl kliento smarkiai pasistengti. Taip “atmušit” klientus nuo tingesnių firmų, kurios ir taip turi daug klientu.

Mokėjimas dalintis. Išmokit dalintis su partneriais. Duokit uždirbti tiems, kurie Jums pasiunčia klientų, nesvarbu, kad jie Jūsų draugai. Išmokit duoti uždirbti tiems, kas Jums pasiulė gerą idėją, kas padėjo sumažinti išlaidas, kas pasiūlė puikią mintį ir t.t. Jei laikysitės šios rekomendacijos, po kurio laiko pastebėsit, kad ne Jūs galvojate, kaip uždirbti daugiau pinigų, bet pas Jus ateina žmonės su mintimis, kaip Jums ir žinoma Jiems uždirbti daugiau pinigų.

Mokėjimas išsiskirti. Nekonkuruokit kaina, o išsiskirkit iš konkurentų. Jeigu konkuruosite tik kaina, tai blogiausia ne tai, kad Jūs pats bankrutuosit, o, tai kad sugadinsit visą rinkos sritį.

Darbštumas. Dažnai pradedam verslą, nes norim vėliau mažai dirbti, turėti daug pinigų, bet pačioje pradžioje reikia sunkiai ir efektyviai dirbti.

Views All Time
Views All Time
3786
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

61 − 57 =